! Obvestilo
Portal MojUčitelj.net se je preselil na novo domeno: OpenProf.com.
 
Sekcija PDF rešenih nalog, ki na portalu OpenProf.com (v taki obliki) ne obstaja več, pa ostaja še naprej dostopna na http://mojucitelj.openprof.com.

 ⇒  inštrukcije, tečaji, inštrukcije matematike, inštrukcije fizike, inštrukcije kemije, inštrukcije angleščine, inštrukcije nemščine, inštrukcije slovenščine, tečaj angleščine, tečaj nemščine, tečaj italijanščine, tečaj španščine, tečaj francoščine

 
fb
 
 
Odkupujemo rešene naloge
 
 

rešene naloge v flash-u Naključno izbrana flash naloga
 

Članki > Psihološki kotiček

Psihološki kotiček
 

05.06.2009
 
Kako pojesti slona?
 
Kako pojesti slona? Članek o tem, kaj storiti,  ko nas prežemata zaskrbljenost in občutek, da je vsega toliko, da ne bomo uspeli in  telo reagira s slabostjo in glavobolom na stisko in tesnobo. Poleg razumevajočega pogovora potrebujemo še konkretne korake, da lažje obvladujemo svoje življenje.
 
Preberi več »
 

27.03.2009
 
Možnosti nadaljevanja šolanja po končani srednji poklicni ali strokovni šoli je veliko
 
Izberite si nekaj, kar vas navdušuje, kar boste z veseljem počeli naslednja dve, tri, štiri leta, kar vam bo omogočalo, da bo vaše življenje pestro in izpolnjeno, kajti tudi če se bodo vaši interesi tekom šolanja spremenili, imate bogato izbiro možnosti, da spremenite svoj cilj.
 
Preberi več »
 

10.03.2009
 
Odnosi z vrstniki in šolski uspeh
 
Metka je učenka 8. razreda. Pogosto se počuti izkoriščano, ker jo Maja pokliče le takrat, ko si želi od nje sposoditi zvezek ali prepisati snov. Majin način komuniciranja jo moti, posebno, kadar prestopa njene meje, ko ji kaj vzame brez vprašanja, jo prehiti v vrsti za kosilo ipd. Počuti se nemočno in ne ve več, kaj naj naredi. Tudi sicer je bolj plašna. Začela se je izogibati stikom, vedno bolj je osamljena.
 
Preberi več »
 

12.02.2009
 
Si na koncu osnovne šole in ne veš kam naprej?
 
Na koncu osnovne šole je posameznik postavljen pred resno odločitev: »V katero šolo, v kateri program naj se vpišem?«. Mladostniki (s tem mislim tako dekleta kot fante) in njihovi starši velikokrat to odločitev dojemajo kot usodno odločitev, ki posameznika determinira za celo življenje. Mladostnika seciramo in sprašujemo, kaj bi v življenju z veseljem/rad počel, starši se sprašujejo, kateri poklic bi bil za njihovega otroka najbolj obetaven in če še ocene niso prav blesteče (kar posledično pomeni manjšo izbiro), je oreh še trši in velikokrat nastane prava (živčna) vojna.  
 
Preberi več »
 

15.01.2009
 
Strah pred spraševanjem
 
Vesna je učenka 7. razreda. Njena težava je, da jo je tako strah spraševanja, da vse pozabi, ko jo učiteljica pokliče. To se ji dogaja pri angleščini in matematiki. Čeprav se doma uči in zna povedati, kaj se je naučila, pred razredom otrpne in ne zmore pokazati svojega znanja.    
 
Preberi več »
 
MojUčitelj logo inštrukcije :: MojUčitelj.net, © 2008
Tečaji  |  Inštrukcije  |  Rešene naloge  |  Članki  |  Info  |  Pogoji uporabe  |  Kontakt